donderdag 22 mei 2008

evenementenkalender mei/juni 2008

Hierbij de evenementen die ik kon vinden op het gebied van de digitale evolutie, generatie Einstein en UgameUlearn voor het staartje mei en de maand juni. Niet alle evenementen zijn vrij toegankelijk, maar het is wel leuk om te weten wat er speelt.
Heb je aanvullingen? Plaats je bericht.

25 juni>
Meet the Expert-bijeenkomst voor de medewerkers van de Koninklijke Bibliotheek Den Haag
over hoe XS4ALL omgaat met klachten over illegaal/onrechtmatig materiaal op websites van haar abonnees.
De KB verwacht in de toekomst ook tegen deze klachten aan te lopen. Spreker is Margreth Verhulst van Internet Provider XS4ALL. Alleen toegankelijk voor KBmedewerkers!

25 juni
>
Webseminar Online samenwerken
Steeds meer organisaties werken met wisselende teams om snel projecten te kunnen realiseren. Consequentie is dat medewerkers vaak op verschillende locaties gehuisvest zitten. In dit praktische webseminar wordt ingegaan op de mogelijkheden die webconferencing biedt om toch tot een optimale samenwerking tussen de teamleden te komen. Aanmelden voor het gratis webinar.

19 juni>
The CSN Conference Amsterdam
Social networks & communities hold the future of communication and collaboration. The impact on businesses and organizations is only starting to reveal. Few organizations have already found sustainable advantage in social networks and communities. Lees verder

17 juni>
Netwerk jij al met verschillende generaties?
Steeds meer bedrijven merken dat ook en willen werken aan een leeftijdsbewust personeelsbeleid. Hierbij worden ouderen bijvoorbeeld gestimuleerd om langer door te werken. Ook gaan bedrijven meer en meer over tot een vorm van netwerkorganisatie, waarin de medewerkers zich gedragen als ondernemers binnen dit netwerk. Samen gaan we op zoek hoe deze generaties elkaar kunnen versterken binnen bedrijven en over bedrijfsgrenzen heen.

17 juni>
Seminar Web 2.0:
Kunt u meepraten over de laatste ontwikkelingen? Kent u de termen Youtube, LinkedIn, GoogleTalk, Wiki, Skype en Del.icio.us? En wat kunt u met RSS, Hyves, Google Earth, podcast en een weblog? Elke communicatie medewerker en iedere marketeer is wijzer na het bijwonen van deze ééndaagse training. We hebben de belangrijkste internetontwikkelingen samengebracht. U wordt bijgepraat door een ervaren marketeer die de 'tools' zelf gebruikt. In vogelvlucht worden de laatste ontwikkelingen behandeld en getoond.

17 juni>
Lifehacking Groningen
Wil jij je productiviteit en werkplezier verhogen door dingen beter te organiseren waardoor alles makkelijker gaat? Wil je minder werkdruk en meer grip krijgen op de informatie-overload?
Een dag Lifehacking Academy biedt je handvaten om je effectiever te gaan bewegen in de informatie- en netwerksamenleving. Je krijgt meer grip op je werkdruk en daarmee meer rust en overzicht in je leven. Je kunt leren jouw kennis effectiever te delen met anderen en je daarmee als expert op je vakgebied te profileren. Lees verder


17 juni>
2Fast2Focus De Haagse Hogeschool Den Haag
Er zijn lezingen met toekomstbeelden over internet en crossmedia, workshops waar je kan proeven van de magische wereld van 3D computer graphics en experts die je vertellen hoe zij multimedia gebruiken en die willen horen wat jij er van vindt. Verder kan je praten met een tiental bedrijven die zich op het gebied van internet en multimedia begeven. Lees verder.

17 juni
>
Leading the big change, Utrecht, the Netherlands
over de concequenties van web 2.0 en andere technologieen, die leiderschap en managementvernieuwing op de agenda zetten. Sprekers zijn o.a. Nicolas Carr, Patrick Morley en Ted Troost.


16 juni>
Lancering eParticipatie sites Almere
Op maandag 16 juni om 15.00 worden twee nieuwe eParticipatie websites gelanceerd: petities.nl en watstemtmijnraad.nl. Aansluitend is een symposium over ICT en politiek, onder leiding van Remco Kouwenhoven. Het beleid van de overheid is er steeds meer op gericht om de burger met ICT beter te informeren over en te laten participeren in het beleidsproces. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) lanceert daarom twee websites waarmee burgers dichter bij de overheid komen te staan. Lees verder

10 juni>
Interne bijeenkomst over het onderwerp (Web 2.0) met de sprekers (prof. Valerie Frissen en Frans van den Dool van VKA) alsmede de medeorganiserende organisatie (Centre for Public Innovation). Alleen toegankelijk voor Rijksambtenaren!

9 juni>
Marketing 2.0 PowerSeminar
De mondige consument stelt andere eisen aan merken, productproposities, marketingcommunicatie, webpresence en distributie. Het Marketing 2.0 PowerSeminar zet alle ontwikkelingen en oplossingen haarscherp op een rij. Het PowerSeminar wordt gegeven door Richard van Hooijdonk, Marketing 2.0-specialist en veelgevraagd spreker op nationale en internationale congressen.

5 juni>
ThinkTomorrow, Crowne Plaza Brussels Airport (Diegem, Belgium)
Most of us are familiar with the terms "social networking" and "Web 2.0". Very few companies however really understand how to integrate these trends profitably into their corporate strategy. ThinkTomorrow is THE European platform where you will meet Industry Leaders and peers from other companies who have successfully implemented Web 2.0 elements into their online recruitment campaigns or sales & marketing departments.

29 en 30 mei>
European Conference Media4[ME] The Hague, the Netherlands
The conference Media4[ME] focuses on the further structuring and implementation of media literacy in The Netherlands and internationally, in relation to the promotion of social cohesion, intercultural dialog and citizenship.

Ik vond zojuist een linkje waar je nog meer 2.0 evenementen kunt vinden. Check ook Ambtenaar 2.0.

1 opmerking:

Davied zei

Anja, ik mis de barcamp nog (zie ambtenaar20.nl) en BZK houdt 16 juni een bijeenkomst, zie eparticipatie.nl.

Leuk idee om een agenda op ambtenaar20.ning.com te zetten. Als het niet lukt, dan geef maar een gil.