zondag 13 april 2008

Twitter account te koop



Terwijl veel Nederlanders Twitter nog moeten ontdekken is de eerste verkoop van een Twitteraccount een feit.

Andrew Baron ("oprichter" van Rocketboom) heeft zijn account te koop gezet via Ebay omdat hij er geen gebruik van maakt, hij vindt het zonde om een goed gevolgd Twitteraccount zomaar te verwijderen. Hij heeft om en nabij 1400 volgers.
Sinds 8 april staat de veiling online en de teller staat al op $ 465. En dat voor een "product" dat eigenlijk uit lucht bestaat. Een volger kan elk moment stoppen met volgen, dus de bijna 1400 die nu bij het account horen kunnen morgen allen verdwenen zijn. Ik ben benieuwd of al die volgers het wel op prijs stellen, daarnaast vraag ik me af wat het volgende is...

Voor de mensen die echt geen flauw idee hebben waar ik het zojuist over had:
Twitter is een dienst waar je kunt bijhouden wat je doet, waar je bent enzovoort. Gebruikers van deze dienst versturen updates naar de site, deze worden vervolgens getoond aan de mensen die je account volgen.

Je kunt anderen volgen, daarvan krijg je updates. En houd je op eenvoudige wijze mensen op de hoogte van waar je mee bezig bent. En dat kan best praktisch zijn, zeker wanneer je daarnaast ook de telefoon en uiteraard het persoonlijke contact onderhoudt.

Geen opmerkingen: