zondag 13 april 2008

Expositie foto's Jeroen Kho

In een eerder bericht vertelde ik over het fotoboek Zuidoost-Azie van Jeroen Kho.

Op 3 april 2008 was het drie jaar geleden dat Jeroen overleed op dertigjarige leeftijd ten gevolge van een noodlottig ongeval. Jeroen was een getalenteerd kunstfotograaf en hij heeft aansprekend artistiek werk nagelaten. Daarom wordt dit jaar een herdenkingsexpositie gehouden.

Er wordt werk getoond uit de serie “Koopziek”, waarvan in september en oktober 2002 foto’s in “Het Parool” werden gepubliceerd, en uit enkele kleinere series zoals “Ouderen Ontmoetings Plaatsen”, “Mensonvriendelijke omgevingen” en “Flatproject Grote Waal”. Daarnaast zal ook werk te zien zijn dat hij maakte in zijn studietijd. Deze herdenkingsexpositie geeft een goed beeld van Jeroens visie op kunstzinnige fotografie.
Tijdens de expositie is er ook een diapresentatie te zien van opnamen die Jeroen maakte tijdens zijn reis door Zuidoost-AziĆ«. Uit dit werk selecteerde Jeroen honderd foto’s voor zijn fotoboek “Zuidoost-AziĆ« Aangeraakt”. Het boek is te koop in de winkel van Vereniging Oud Hoorn en kan ook besteld worden bij de boekhandel.

De expositie zal officieel worden geopend door de Hoornse wethouder van Kunstzaken op vrijdag 2 mei 2008 in het gebouw “Oost-Indisch Pakhuis” van de Vereniging Oud Hoorn. Vanwege de beperkte ruimte zal deze opening in besloten kring plaatsvinden. De expositie zal vanaf 3 mei tot eind augustus 2008 voor bezichtiging toegankelijk zijn. Het adres van de expositieruimte is:

“Oost-Indisch Pakhuis”
Onder de Boompjes 22
1621 GG Hoorn.
Openingstijden:
dinsdag en donderdag van 10.00 – 16.00 uur
zaterdag van 10.00 – 14.00 uur

Betaald parkeren is mogelijk vlak bij het “Oost-Indisch Pakhuis” (Onder de Boompjes) en in de op loopafstand gelegen parkeergarage aan Het Jeudje. Toegang is gratis.
Het laten afdrukken van de fotowerken bij het fotolab heeft veel geld gekost. Mocht u een extra donatie willen doen om zo een bijdrage te leveren aan de kosten, dan is de stichting u zeer dankbaar.

Geen opmerkingen: